View Full Version: Bayvantic Vet

Westiefoorumi > Apula > Bayvantic Vet


Title: Bayvantic Vet
Description: onko kokemuksia?


SannnaY - April 15, 2009 03:37 PM (GMT)
Bongasin apteekista Bayvantic vet-nimistä tököttiä punkkeja vastaan. Apteekin täti kertoi sen olleen aiemmin reseptituote, mutta vapautuneen nyt markkinoille reseptivapaasti. Oletteko kokeilleet koirillanne kyseistä ainetta? Minkälaisia kokemuksia?

Tiina&Rontti - April 15, 2009 06:15 PM (GMT)
Mimmille ja Rontille laitettiin kerran. Mimmi alkoi kutista tökötistä ja pesin sen pari tuntia laittamisen jälkeen. Kutina rauhoittui pesusta, eli sain toden näköisesti sen aineen aika hyvin pois. Rontilla ei reaktiota. Punkit piti loitolla siinä missä muutkin. Muista ei ole Mimmillekkään tullut mitään.

Ellivelli - April 17, 2009 08:42 AM (GMT)
Käytiin juuri ottamassa ihka ensimmäinen punkkihäätö ja päädyin sitten tähän Bayvanticiin, koska lääkäriasemalla hoitaja suositteli sitä pienille koirille. Hänen mukaansa joistain muista nimeltä nyt mainitsemattomista on tullut pienille enemmän oireita ja tämä taas on ollut paremmin siedettyä.

Kaipa tämäkin selviää vain kokeilemalla, yhdelle oireita aiheuttava voi olla hyvä toiselle ja päinvastoin. Noihin suosituksiin suhtaudun vähän varauksella, eikös ne ihmislääkäritkin määrää eniten sen tehtaan lääkettä, joka parhaiten heitä sponssaa?

Niin, niistä oireista vielä: jos jotain isompaa ilmenee niin laitan viestiä Meillä kun rapsutellaan aika paljon muutenkin, niin toivottavasti ei ainakaan lisäänny..itse asiassa ajattelin että jos rapsuttelu johtuu muista loisista niin tämä saattaisi auttaa niihinkin. Vielä on ainakin ihan rauhallista, kaveri painui sängyn alle päiväunilleen.

Tiina&Rontti - April 17, 2009 08:49 AM (GMT)
Jep, meilläkään ei Rontti saanut mitään oireita. Meillä ei kumpikaan rapsuttele ja oli siksi helppoa yhdistää Mimmin rapsuttelut tuohon lääkkeeseen. Rapsuttelut alkoi muistaakseni aika pian laittamisen jälkeen ihan muutaman tunnin sisällä kokoajan voimistuen ja suuntautui enimmäkseen juuri niskaan, mihin se oli laitettu. Eli todennäköisesti sen olisi varmaan erottanut, vaikka koira muutenkin rapsuttelisi? Toivotaan, että teillä loppuu aiemmatkin rapsuttelut :)

SannnaY - April 17, 2009 03:10 PM (GMT)
Mä en ole Pacolle tähän mennessä kokeillut kuin punkkipantoja, mutta punkkien poistoon kyllästyneenä ajattelin kokeilla jotakin iholle laitettavaa tököttiä, joten kiitollisena otan vastaan kokemukset tästäkin tuotemerkistä. :)
Pacokaan ei rapsuttele muuten, joten on myös helppo yhdistää, jos jotakin oireita tulisi.
Riittikö, Tiina, kutinan rauhoittumiseen ihan reilu vesipesu vai pesitkö jollakin pesuaineella/shampoolla?

Tiina&Rontti - April 17, 2009 03:46 PM (GMT)
Pesin shampoolla ja huuhtelin huolella. Satunnaista pikkurapsutusta piti pesusta vielä päivän kanks, mutta kokoajan vähenevässä määrässä, niin en pessyt enää uudestaan.

Pilli - April 19, 2009 06:05 PM (GMT)
Meillä on ollut Bayvanticia kahtena kesänä eikä kellekään ole tullut mitään oireita. Tosin pennulle en uskaltanut laittaa, joten oli ilman aineita. Ninnillä ja Pinjalla toimi hyvin, Papusella 'jostain kumman' syystä siitä huolimatta oli punkkeja - ties miten paljon olisi ollut ilman ainetta. Tänä keväänä punkkeja ei vielä ole ollutkaan, viime keväänä tähän aikaan punkkikausi oli jo avattu ajat sitten.

Ellivelli - April 21, 2009 02:03 PM (GMT)
Juu ei sitten tullut oireita ainakaan huomattavia meillä, joten sikäli hyvin siedetty :D

Tehosta sen sijaan en oikein ole varma: perjantaina aamulla sen laitoin, sunnuntai mökillä ja tänään tiistaina bongasin jo keskikokoiseksi ehtineen punkin korvan takaa!? Olin sikäli aika järkyttynyt, että tää oli eka mökkireissu tänä keväänä ja heti tärppäsi eli niitä punkkeja täytyy olla siellä tosi paljon! Ja sitten vielä tuo, että oli häätö otettu ja silti tuli..olisko niin että ei vielä noin lyhyessä ajassa ehtinyt vaikuttaa? Tai heikko toive että jos olis saatu se jo ennen lääkkeen ottoa, mikä kyllä tuntuu kaupunkioloissa vähän haetulta.

Se hyvä puoli tässä on, että ajattelin olevani turhan aikaisin liikenteessä, kun on ollut näin kylmä kevät, mutta en sitten yhtään ollutkaan :D . Osaako kukaan sanoa, voiko näiden tököttien lisäksi käyttää punkkipantaa esim. mökillä ja saako sitä pantaa irrotettua/kiinnitettyä uudelleen?

Tiina&Rontti - April 21, 2009 02:16 PM (GMT)
Ohos! Punkkeja jo liikenteessä :blink: Pitää kai noi omatkin myrkyttää jo...

Sitä piti vielä sanoa, kun Mimmi oireili, että se oli silloin vielä aika nuori n 6kk. Joten sen ikä on voinut vaikuttaa, painoa oli kuitenkin n 5kg eli kilon yli sen suosituksen (olisko ollu, et alle 4kg ei saa laittaa).

Westilady - April 21, 2009 05:14 PM (GMT)
Kertokaa nyt tietämättömälle. Pitääkö kesän tullessa jotenkin erityisesti varautua punkkeihin? Onko westien turkki muiden koirien turkkeja punkkiherkempi?

Weetos - April 23, 2009 02:00 PM (GMT)
Jos asustelee saaristossa, tai edes käy siellä kesäisin esim. mökillä, minusta kannattaa ehdottomasti varautua punkkeihin. Tietty myös muuten vaikka ei saaristossa asustelisi/kävisikään.
Meidän Weetillä oli viime kesänä varmaan liki 30 punkkia! Ja se on paljon... :(
Niitä tuli ikäväkyllä myös omalta takapihalta vaikka ei saaristossa asuta.
En sitte tiedä voiko olla, että just pieni westie on siellä ruohojen tasolla ja vielä vaalea, että johtuuko siitä...Tai sitten Weeti on vain todellinen "punkki-imuri" :rolleyes:
Tämä 30/40 punkkia on siis kuitenkin aivan äärimmäinen tapaus... ;) Ei kannata järkyttyä, tuskin kaikilla on näin pahoja ongelmia punkkien kanssa kun meillä... On ne kyllä inhottavia otuksia!

Weetos - April 23, 2009 02:09 PM (GMT)
Muistaakseni oli meilläkin kokeilussa tota ainetta, mutta ei se kauheesti vaikuttanut, punkkeja tuli silti... :rolleyes:

Ronja - April 23, 2009 04:07 PM (GMT)
Just käytiin hakemassa apteekista kyseistä tököttiä ja ajattelin huomenna neidille sitä laittaa. Toivottavasti ei tule mitään kutinoita tai vastaavaa. Kyllä sitä meidän peruslenkeillä tulee sen verran heinikkoisissa paikoissa pyörittyä, että pakko yrittää edes jollain keinoin vähän rajoittaa niitä. ^Mikään keino kun ei taida olla täysin aukoton... :rolleyes:

SannnaY - June 2, 2009 04:37 AM (GMT)
Paco ei saanut kyseisestä aineesta mitään oireita, eikä punkkejakaan ole ollut, vaikka metsälenkeillä on käyty ja heinikot nuuskittu! Kivaa, tää toimii! :)

Finsku - June 23, 2009 06:56 PM (GMT)
Viime kesänä Siiri (7kk) sai Expottia ilman sivuvaikutuksia . Tälle kesälle kokeilin farmaseutti-siskoni suosittelemana Bayvanticia eikä siitäkään tullut mitään oireita. Siskoni ainakin kehui kyseistä tuotetta ns. parhaaksi vaihtoehdoksi tämänhetkisistä apteekkien valeluliuoksista, sillä se torjuu myös muistaakseni 28 vuorokauden ajan hietasääskiä ja muitakin öttiäisiä.. Ja hyvin on ainakin tähän asti torjunut/toiminut, sillä punkkeja tms. ei ole koirasta löytynyt. ^_^

Maiju & Ukko - June 24, 2009 10:53 AM (GMT)
En tiedä, eikö täällä meilläpäin todellakaan ole punkkeja tänä vuonna, mutta yhtään en ole vielä kummastakaan koirasta löytänyt. Ja ihan ilman mitään aineita ollaan menty, ja kuitenkin lenkkeillään joko pelloilla ja/tai muuten luonnon helmassa päivittäin. :blink:

En tiedä onko tuolla neun sisältämällä valkosipulilla merkitystä, neuta nuo on nyt syöneet aamuruoaksi melkein päivittäin jo aika pitkään.

Weetos - June 24, 2009 01:30 PM (GMT)
Mä olen kans vähän ihmetellyt, kun Weetillä ei ole tänä vuonna ollut melkeen yhtään punkkeja, kun muina vuosina me saatiin kokoajan olla repimässä niitä irti...Weeti ei kyllä ole niin paljon könynyt henikoissakaan kun muina vuosina (paitsi, että Weetos oli hoidossa saaristossa, jossa on yleensä aina punkkeja, mutta tänä vuonna ei ollut yhtään kun tehtiin punkkitarkastus! :blink: ) mutta parempi jos niitä inhottavia punkkeja ei ole tänä vuonna sitten niin paljon! :)

SannnaY - June 24, 2009 07:14 PM (GMT)
Pari vuotta sitten uutisoitiin kesän (2007?) olevan pahin punkkikesä aikoihin. Nyt en ole kuullut uutisointia suuntaan enkä toiseen, joten eipä kai ainakaan kovin pahaa punkkikesää elellä...

Anni ja koirat - June 24, 2009 07:38 PM (GMT)
^ En mäkään oo kuullu et nyt ois mitenkää erityisen paljon punkkeja, mut käärmeitä on... :angry: Eilen näin elämäni ekan kyyn, onneks kyl kuolleen! Äitille heti siitä raportoin, niin he ovat kuulema toistakymmentä kyytä tappaneet tontiltaan tänä kesänä! :wacko:

Toukokuussa Vuokosta löytyi yksi punkki, mutta sen jälkeen ei ole kenessäkään näkynyt. Kuitenkin koirat kulkee päivittäin pitkin metsiä ja pusikoita. Meilläkään ei ole mitään myrkkyjä koiriin laitettu, mutta valkosipuli kyllä kuuluu ruokavalioon. -_-

Weetos - June 24, 2009 07:55 PM (GMT)
Me tultiin Weetin kanssa vähän aikaa sitten lenkiltä ja kun koiruus veteli taas heinikoissa ni mä aloin oikeen miettiä tätä punkki-asiaa ja mulle tuli mieleen sellanen, että ehkä niitä punkkeja on sen takia ollu vähemmän tänä kesänä, kun viimevuosina, koska nyt on ollu aikas kylmät ja sateiset ilmat lähes koko suomessa ja lähes koko kesän? :blink: Mut mä luulen kans, et kun ilmat tästä lämpenee ni punkeista ei ikäväkyllä enää ole pulaa... :(

whwt - June 25, 2009 06:30 AM (GMT)
Eipä ole meilläkään ollut punkin punkkia noissa vaikka ilman myrkkyjä on oltu. Tosin valkosipulia saavat joten toivon että sillä olisi ollut suotuisia vaikutuksia :) Isoille laitoin yrttipannat juhannukseksi kun menivät mökkeileen sääskien sekaan ja pannat on kaulassa edelleen. Tosin punkkeihin ei pannan luvattu etes auttavan.

Käärmeitä taas tuntuu olevan tääläkin ihan älyttömästi. Kuuden vuoden aikana olen nähnyt yhden kyyn lähimetsässä ja siitäkin on vuosia aikaa. Eilen aamulenkillä mentiin kuntopolkua pitkin ja törmättiin kahteen kyyhyn! Onneksi kumpikaan ei päässyt pistämään. Seinänaapuri oli toissa aamuna törmännyt kyyhyn etupihalla, kepo on nähnyt yhden ja monet joita olen jututtanut on törmännyt kyihin. Toivottavasti eivät pihalle tule ja nyt tuntuu että lenkkeilään muissa maisemissa ja kotosalla tehdään vain remmilenkkejä turvallisemmilla reiteillä ja jätetään metsälenkit hetkeksi.

Liitu - June 25, 2009 08:19 AM (GMT)
Todellakin, käärmeitä tuntuu tänä kesänä olevan todella paljon :angry:
Meillä ollut mm. kuistin rappusilla kerällä nukkumassa, muutamien metrien päässä terassilta jne.
Pari viikkoa sitten kun olin koirien kanssa ihan pihapiirissä, huomasin, että Siiri haisteli ja seurasi jotain kiinnostuneena, nimittäin kyytä. Karjaisin hätäännyksissäni "irti!" ja Siiri perääntyikin välittömästi. Liitu sen sijaan taisi vain innostua karjaisustani ja oli ryntäämässä paikalle matelevaa otusta katsomaan. Onneksi noissa westeissä on kuitenkin kätevä kahva eli häntä, josta sain viime tipassa kiinni ja kyy pääsi matelemaan pakoon. Tämän jälkeen olen kyllä ollut erityisen tarkkana jopa omassa pihassa, enkä päästä niitä yksin ulos lainkaan.

Ja siihen varsinaiseen aiheeseen: keväällä Liitusta löytyi yksi punkki, mutta sen jälkeen en ole löytänyt yhtään. Eli joko niitä puutiaisia on tänä vuonna vähemmän tai sitten se meilläkin ruoan sekaan laitettava valkosipuli on tepsinyt. :)

Freja - June 25, 2009 09:49 AM (GMT)
Meillä taas on punkkeja saanut irrottaa koirista jo kymmenisen, mutta kyitä ei ole kevään jälkeen tullut kovinkaan paljon vastaan. Osasyy voi olla että mökillä on oltu niin paljon että ne on oppinut pysymään pois pihapiiristä :)

Bayvanticiä olisi tarkoitus laittaa noille niskaan, kunhan saan ne nypittyä ja ollaan pari päivää pois veden ääreltä... Viime vuonna niillä oli tuota tököttiä, ei sivuoireita kellään, kokonaan se ei pitänyt punkkeja poissa.

Ellivelli - July 2, 2009 08:00 PM (GMT)
Meillä BayVanticcia on pantu kuukauden välein ja vain kaksi punkkia olen kesän aikana joutunut irroittamaan. Asutaan ja mökkeillään punkkialueella, joten ehkä tuosta aineesta jotakin hyötyä on ollut. Ainakin molemmat irtosivat tosi helposti :lol:

Kaksi kysymystä kuitenkin heräsi ketjun aiemmista viesteistä:

Ekanakin pelästytti nuo runsaat kyyhavainnot. Eli voisitteko (viesteissänne) mainita missä päin niitä olette nähneet? Paikkakunta/maaseutu/saari tms.
Toiseksi kiinnostaisi, missä muodossa koirulinne syövät sitä valkosipulia? Sellaisenaan tuoreena vaan ruuan joukkoon vai jonain pillereinä tms.?

Maiju & Ukko - July 2, 2009 09:06 PM (GMT)
Kyitä on mun tuttujen kertomusten mukaan nähty ympäri maata runsaasti... :( Pohjoisin havaintopaikka taitaa olla Oulu (tällä palstallakin käyvä whwt), sitten Itä-Suomessa Mikkelin seudulla olevilla mökeillä, Tampereella eri paikoissa... nämä nyt tulivat konkreettisesti mieleen, mutta tuossa eivät tosiaan ole kaikki.

Meillä koirat syövät neu-pakasteruokaa (siis tuoretta viljapohjaista kypsennettyä koiranruokaa, joka on pakastettu) ja siihen on jossakin vaiheessa valmistusprosessia lisätty tuoretta valkosipulia. Muualta eivät valkosipulia käsittääkseni saa. :)

Tiina&Rontti - July 3, 2009 08:33 AM (GMT)
Täällä (Lieto) ei olla onneksi vielä kyihin törmätty. Meilläkin on tökötit ostettuna, mutten ole saanut aikaiseksi laittaa niskaan, kun jatkuvasti käydään uimassa... Toistaiseksi vain yksi punkki löytynyt Rontista, Mimmistä ei yhtään.

Noi syö valkosipulia jauhemuodossa ruuan joukossa ja satunnaisina kuureina olen antanut tuoreita kynsiä kurkusta alas. Mimmi söi pitkään myös tablettimuodossa valkosipulia sen immuniteettiongelmiin. Nyt parhaillaan meillä on kokeilussa tauko niistä. Toistaiseksi oireet eivät ole palanneet, vaikka niistä oireiden aikana selvä apu olikin :)
Hosted for free by zIFBoards